Iskolánkról/Profil, célok/EFQM 

efqm_dij.JPGA Bocskai István Általános Iskola sikerrel vett részt egy európai minőségi pályázaton. Az EFQM Kiválóság Díj Európa egyik legrangosabb díja, amely nem a termék vagy szolgáltatás minőségét, hanem az egész szervezet tevékenységének és működésének kiválóságát díjazza, a  szervezeti kiválóságért adható.

https://www.jazstock.com/women-s-watches.html

Az EFQM Európa-szerte partnerkapcsolatot alakított ki hasonló tevékenységet folytató nemzeti szervezetekkel, azzal a céllal, hogy segítse és támogassa a szervezeti kiválóság irányába tett erőfeszítéseket, a tartós siker elérését és fenntartását.

Az „Elkötelezettség a Kiválóságért” pályázat egy eszköz azon szervezetek számára, amelyek fejlesztési projektek megvalósításával készek elindulni a szervezeti Kiválóság útján.

A kiválóságra törekvő szervezetek folyamatosan tanulnak, saját és mások tevékenységeiből és teljesítményéből, eredményeiből. Összegyűjtik, majd megosztják dolgozóik tudását, ezáltal előmozdítva a szervezet folyamatos belső tanulását. Az ilyen szervezetet nyitottság jellemzi az érintettek ötleteinek, javaslatainak befogadására és megvalósítására is.

Image00001_4.jpgA kiválóságra törekvő szervezeteket agilitás, rugalmasság és gyors reagáló képesség jellemzi, hiszen az érintettek igényei és elvárásai folyamatosan és gyakran igen gyorsan változnak. Az ilyen szervezetek mérik az érintettek igényeit és elvárásait, felismerik szükségleteiket, odafigyelnek a véleményükre, valamint figyelemmel kísérik és elemzik más szervezetek teljesítményét is. Ezeket az információkat aztán felhasználják a szervezet rövid-, közép- és hosszútávra szóló szakmapolitikáinak, stratégiáinak, terveinek és céljainak kialakításában, megvalósításában és felülvizsgálatában.

A mi célunk a Bocskai folyamatainak javítása, a közösség továbbfejlesztése. Egy olyan hely, ahol jó tanulni, ahol jó dolgozni. Összefogással, közös munkával képesek vagyunk rá, hogy elérjük céljainkat.

A pályázat kapcsán lehetőségünk nyílt arra, hogy mi határozzuk meg folyamatainkat, szinte függetlenül külső feltételektől. Kevés alkalom nyílik az emberek életében, hogy a maguk kezébe vegyék az irányítást.

logo_efqm.JPGSikerrel vettünk részt a pályázaton és elnyertük az EFQM-minősítést, mellyel kilenc általános iskola rendelkezik Magyarországon. Eredményeinket jelzi, hogy a következő pályázati folyamatban már mentorintézményként vettünk részt.

lapra.jpg

kezdolap.jpg