Iskolánkról/Profil, célok„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”

Szent-Györgyi Albert

Iskolánk barátságos légkörét, családias hangulatát a szülő-pedagógus-tanuló jó kapcsolata határozza meg, melyet tovább erősítenek rendezvényeink, hagyománnyá vált elevator shoes iskolai szintű programjaink Mind a szülők, mind a pedagógusok körében számos volt Bocskais diák van.

Felkészült és sokoldalú pedagógusainkat a jól felszerelt tantermek mellett a 24-27 fős osztálylétszámok is segítik. A tantárgyak közül kiemelt hangsúlyt kap a matematika, a magyar nyelv, valamint az angol nyelv oktatása.

Meghatározó profilja iskolánknak az órarendbe épített néptánc, vívás, informatika és sakk óra. Az alapkészségek, az írás, az olvasás, elevator shoes for men elsajátíttatására törekszünk, és nem a látványos, felszínes, gyors sikerek elérésére. Ezért két évre tervezzük az ún. alapozó szakasz idejét. Nem a tananyagot „adjuk le”, hanem tanítjuk és neveljük a gyermekeket. Az osztálytanítók és napközis nevelők közötti színvonalas szakmai munkát az is segíti, hogy az osztályközösségek délután sincsenek megbontva. Tanulóink azért is szeretnek napközibe járni, mert nemcsak a házi feladatot készítik el, hanem rendszeresen vehetnek részt a játékos, csapatépítő, iskolai szintű kulturális rendezvényeinken.

A kerületi zeneiskola kihelyezett tagozata lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődő gyerekek szolfézsoktatásban, illetve hangszeres képzésben vegyenek részt.

lapra.jpg

kezdolap.jpg